• Publicerat 10 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Kevin Gagné - tilbaka i Mora igenFoto: Bildbyrån/Josefine Loftenius

Han var med och spelade upp Mora i SHL – bara för att lämna för spel i Rögle. Nu återvänder den kanadensiske backen Kevin Gagné till dalaklubben.
– Kevin är en spelare som kommer passa bra in i det sätt vi vill spela kommande säsong, säger tillträdande sportchefen Anders Forsberg.

Kevin Gagné var en av nyckelspelarna när Mora överraskande tog en plats i SHL för drygt ett år sedan. 26-åringen hade 26 poäng under den allsvenska grundserien och ytterligare sex assist på nio matcher när Mora tog sig förbi Leksand och upp i den svenska toppligan.

Någon fortsättning i klubben blev det emellertid inte. Kanadensaren var redan klar för Rögle och flyttade till Skåne. Framgångarna i Ängelholm uteblev och Gagné fick inte stanna i klubben.

SKÖT SEX MÅL FÖR RÖGLE

Nu återvänder han i stället till Dalarna. Mora meddelar på sin webbsida att man tecknat ett ettårskontrakt med den offensive backen.
– En rörlig och skridskostark back som också har en bra spelförståelse. Att han redan känner till klubben och orten sedan tidigare är också positivt. Vi är väldigt glada över att Kevin väljer att komma tillbaka till Mora, säger tillträdande sportchefen Anders Forsberg i ett pressmeddelande.

Gagné gjorde sex mål och nio poäng på 36 SHL-matcher med Rögle. Under sina två säsonger i Mora noterades han för tio mål och 36 poäng på 74 matcher.