Bertov flyttar vidare - klar för RögleFoto: Bildbyrån

Rögle meddelade under fredagen att man gjort klart med backen Daniel Bertov från Leksand. 25-åringen har skrivit på för två år med Ängelholmsklubben.

Efter tre säsonger i Dalarna och Leksand flyttar nu backen Daniel Bertov söderut. Ny klubbadress för Bertov, som noterades för fem mål och åtta assist i HockeyAlllsvenskan den gångna säsongen, blir Rögle BK.

– Jag känner att jag haft en bra utveckling under mina år i Leksand och är nu redo för nästa steg i min karriär. Efter att ha suttit ner med Chris Abbott känner jag att jag vill vara med på den spännande resa som Rögle gett sig in på. Jag har fått en bra bild av klubben och ser fram emot att ansluta till organisationen, säger Daniel Bertov till Rögles hemsida.

Bertov, som själv beskriver sig som ”en klassisk tvåvägasback”,  är hockeyfostrad i HV71’s organisation och representerade klubbens J18-lag under tre säsonger. Via ett år i Troja Ljungbys J20-lag hamnade han i Färjestads organisation inför säsongen 2011-12. Där blev det mest spel med J20 men han gjorde även fem SHL-matcher. Flyttlasset gick sedan vidare och Bertov representerade Nittorps IK, Olofströms IK och Mariestad BoIS innan han hamnade i Leksand under säsongen 2015-16.

Sportchefen Chris Abbott är nöjd med sin värvning.
– Vi kommer att ha stor nytta av Daniel. Precis som flera andra har han sett förändringarna som sker hos oss och vill vara med på resan.aniel är en bra skridskoåkare och en fysisk och aggressiv försvarare som även visat en offensiv kompetens från blålinjen. Jag har följt Daniel under våren och är glad över att få honom till oss, säger han till klubbens hemsida.

Bertov är klubbens sjätte nyförvärv inför nästa säsong. Sedan tidigare har man värvat backen Kodie Curran från norska Storhamar samt anfallarna Christopher Bengtsson (Södertälje), Daniel Zaar (Malmö), Mathias Sjögren (Zürich) och Leon Bristedt (University of Minnesota).