• Publicerat 12 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
STARKA KORT. Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson ger Tre Kronor ännu större hopp om VM-guld.Foto: Bildbyrån

Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson förstärker Tre Kronor. Nashville Predators-trion ger Sverige ytterligare en dimension i årets VM-turnering.
– Det ska bli kul att få in de typerna av spelare framför allt, säger Rickard Rakell om stjärntrion.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Just som pucken släpptes i Royal Arena inför mötet mellan Tre Kronor och Slovakien blev det officiellt. Mattias Ekholm, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson kommer till Danmark och ger Sverige en boost i jakten på ett nytt VM-guld.

Arvidsson anländer till Köpenhamn redan under söndagen medan Ekholm och Forsberg ansluter till det svenska laget på måndag. Den förstnämnde skulle rent teoretiskt kunna spela redan mot Schweiz i morgon kväll.
– Vi ska se hur han är när han kommer hit rent mentalt. Vi får se, säger Rikard Grönborg.

Hur som helt lär alla finnas med på isen i den avslutande gruppspelsmatchen mot Ryssland på tisdag. En match vars utgång sannolikt avgör om Tre Kronor vinner gruppen eller inte.
– Det ska bli kul att få in de typerna av spelare framför allt. Vi har ett väldigt ungt lag och många som tänker på samma sätt och är samma typ av spelare, säger Rickard Rakell om förstärkningarna.

”ALLTID TYCKS GÖRA MÅL I VIKTIGA LÄGEN”

Att få in Filip Forsberg smäller extra högt. Den 23-årige forwarden har visat prov på toppform i slutspelet, där han gjorde 16 poäng (7+9) på 13 matcher innan det tog stopp mot Winnipeg Jets i den andra rundan.
– Det är en världsklasspelare så det gäller att få över honom för det första och börja jobba med honom. Sedan är det väldigt kort tid kvar här. Vi vet att de är sugna. Anledningen till att de kommer över är inte att de ska hjälpa till lite grann utan vi hoppas och tror att det är spelare som får mycket istid där ute, säger Rikard Grönborg.

Rickard Rakell håller med.
– Grym hockeyspelare som alltid tycks göra mål i viktiga lägen. Man vet aldrig riktigt vad han ska hitta på där ute. Han är jobbig att möta. Det är klart de kommer hjälpa oss, säger han.

Ekholm spelar tunga minuter för Nashville och räknas som en stjärna i NHL. Han ger ett redan namnkunnigt försvar ytterligare stadga.
– Det är en superback, en toppback i NHL och en World Cup-back för oss. Det känns som vi har en till sträng på vår lyra, säger Grönborg.

Vad gäller Patric Hörnqvist och hans pappersstrul ska det vara löst. Enligt Sportbladets Per Bjurman är han klar för VM-spel. Det innebär att ytterligare en viktig pusselbit kommer in och förstärker Tre Kronor.