Kevin Fiala och Roman Josi. Den sistnämnde spelade skadad i VM-finalen.Foto: Danny Murphy/Icon Sportswire

Häromdagen slogs Nashville ut ur Stanley Cup-slutspelet och genast fick deras tre schweiziska inslag frågan från alplandets hockeyförbund om de ville vara med i VM. Kruxet var bara att det fanns två platser tillgängliga i truppen och nu står det klart att de tas av backen Roman Josi och forwarden Kevin Fiala.

Schweiz krigar på för fullt runt slutspelsstrecket i VM:s grupp A. Idag möter de Ryssland i ännu en viktig match och inför den får de nu det glädjande beskedet att Kevin Fiala och Roman Josi ansluter från Nashville Predators i NHL. Detta rapporterar sajten SwissHabs.

FÖRVÄNTAS ANLÄNDA IMORGON

Av förklarliga anledningar hinner de såklart inte bli spelklara till dagens match då de förväntas landa i Köpenhamn på söndag morgon. Det finns förhoppningar om att de kan vara med mot Sverige på kvällen.

Även Yannick Weber blev tillfrågad, men får nu alltså inte plats i den schweiziska truppen och det meddelas även att Jonas Siegenthaler (Hershey Bears / AHL) och Samuel Walser (Fribourg-Gottéron) får lämna VM då det inte finns plats att anmäla dem till rostern.