Är det på riktigt denna gången Mike Fisher?Foto: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports IBL

Efter 17 säsonger i NHL tog Mike Fisher för ett år sedan beslutet att lägga av. Men i februari skrev han på ett kontrakt säsongen ut med Nashville Predators. Nu meddelar han igen att det är slutspelat.

Mike Fisher har under sin NHL-karriär bara representerat två organisationer i NHL, Ottawa och Nashville. Till Predators kom forwarden 2011 och totalt under sin NHL-karriär har han spelat ihop närmare 600 poäng.

LEDRAGESTALT

37-åringen har gjort sig populär i Predators organisation och har varit en stor ledargestalt i omklädningsrummet som bland annat innehåller svenskarna Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok.  Förra säsongen bar han exempelvis ett ”C” på tröjan.

Efter förra säsongen, som slutade i Stanley Cup-final, annonserade veteranen att det var färdigspelat. Men i februari i år gjorde han comeback. Totalt blev det 28 matcher i grundserie och slutspel. Nu meddelar han att han lägger av – igen – men kan tänka sig en roll som ledare i Nashville Predators.

SPELAT TVÅ VM

Utöver NHL-spel har han även representerat Kanada vid två VM och under lockoutsäsongen 2004/2005 spelade Fischer för Zug i NLA.