• Publicerat 13 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
MOTSTÅNDARE BLIR LAGKAMRATER. Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson spelade Stanley Cup-final mot varandra i fjol. Nu blir de lagkamrater.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Både Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson har landat i Köpenhamn. Nu meddelar Svenska ishockeyförbundet att bägge kommer till spel i kvällens match mot Schweiz.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Rakt från en lång flygning till debut i årets VM. Det är vad som väntar båda Patric Hörnqvist och Viktor Arvidsson. Svenska ishockeyförbundet meddelar att båda kommer till spel i kvällens match mot Schweiz, en match som startar 20.15 i Royal Arena i Köpenhamn.

Hörnqvist kom till Danmark under förmiddagen och Arvidsson under eftermiddagen. De följs av Mattias Ekholm och Filip Forsberg som landar under morgondagen och förväntas kunna träna med Tre Kronor då.

VM- OCH A-LANDSLAGSDEBUT

Arvidsson, som kommer att spela med nummer 33, kommer från en stark säsong med Nashville Predators. Han sköt 29 mål och hade 61 poäng på 78 matcher samt ytterligare fem mål och nio poäng på 13 slutspelsmatcher innan Winnipeg Jets slutligen blev för svåra för hans Predators. För Arvidssons del handlar det här om både VM- och A-landslagsdebut.

Hörnqvist, som ska bära 72 på ryggen, stod också för 29 mål i grunderserien. Han hade totalt 49 poäng på 70 matcher i grundserien och kryddade det med fem mål och elva poäng på tio slutspelsmatcher. Det är fjärde gången Hörnqvist spelar VM. Senast den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren deltog var i Globen 2012.