Adam Hansen i Huddinges tröja.Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Han sågs som ett framtidsnamn i Södertälje. Men när förre tränaren Mats Waltin för ett år sedan storstädade truppen fick inte Adam Hansen vara kvar. Nu lägger han ner elitsatsningen – och menar på att hans agent schabblade bort möjligheten till allsvenskt kontrakt förra sommaren.

Adam Hansen debuterade i moderklubben Södertäljes a-lag redan under säsongen 2012/2013 och spelade sedan över hälften av matcherna säsongerna som följde. Men det var första under klubbens säsong i Hockeyettan 2015/2016 som han etablerade sig på allvar och till på köpet blev en av lagets bästa backar.

FICK BESKEDET AV WALTIN

Sejouren i ettan blev bara ettårig och väl tillbaka i Hockeyallsvenskan var backen given i matchtrupperna den säsongen. För nästan ett år sedan fick han dock beskedet av dåvarande tränaren och sportchefen Mats Waltin att han inte skulle få vara kvar.
— Ja, jag fick ju den förklaring jag fick, att jag hade varit för mycket upp och ner. Men vem var inte det den säsongen? Det är klart att det är inget jag kommer glömma i första taget, berättar spelaren för Hockeypuls.

Istället blev det säsongen 2017/2018 spel för Huddinge i Hockeyettan för Hansen som gjorde totalt 41 poäng i seriespel och kval. Och det finns intresse från Hockeyallsvenskan, men han väljer bort det, för nu är det slut med elitsatsningen. Han har tappat sugen och ska istället spela med Segeltorps IF.
— Skulle jag spela i hockeyallsvenskan hade det varit i södra Sverige och jag känner bara ”äh”. Man kan spela i hockeyallsvenskan men en lite mindre roll i laget och tjäna 13 000 i månaden, det är ju inget att leva på. Är det värt det? Då känns det bättre att bygga en civil karriär, jag satsar hellre på ett säkert kort nu, säger Adam Hansen.

FICK INTE VETA NÅGOT

24-åringen berättar för Hockeypuls att det fanns intresse från Hockeyallsvenskan redan ifjol. Detta var dock inget han fick reda på av sin agent.
— Lagen fyllde sina trupper och när jag frågade agenten så sa han att det inte fanns något, berättar Hansen som då tog beslutet att bryta med agenten och istället ringa runt själv.
— Då hörde jag att det hade funnits intresse men det var försent. Det känns som att min agent schabblade bort det lite, säger Hansen.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!