Bild på en målgård.Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Idag meddelar svenska ishockeyförbundets styrelse att de följer efter IIHF:s nya mått på målgårdarna. De skriver att beslutet togs tidigt för att samtliga ishallar i Sverige ska hinna uppdateras innan seriespelet drar igång i höst.

Det internatinella ishockeyförbundet (IIHF) har inför nästa säsong beslutat att förändra måtten på målgårdarna. Bredden minskas med 17 centimeter, samtidigt som längden utökas med 3 centimeter.

Så här skriver de i sitt beslut som ni kan läsa i sin helhet här.
”Svenska Ishockeyförbundets styrelse har beslutat att följa det Internationella Ishockeyförbundet (IIHF) och dess utveckling av regelverket till kommande säsong. Det innebär bland annat att målgårdens utformning kommer att ändras enligt nedan. Svenska Ishockeyförbundet arbetar intensivt med att uppdatera sitt regelverk till kommande säsong och för att, i god tid, hinna förändra utseendet i alla våra ishallar och arenor har det varit av vikt att ta ett tidigt beslut gällande uppdateringen.”