• Publicerat 14 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Viktor Arvidsson.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Besvikelsen över Nashville Predators tidiga sorti ur Stanley Cup-slutspelet har förbytts mot guldjakt. Viktor Arvidsson landade i Köpenhamn i går eftermiddag och begick A-landslagsdebut mot Schweiz några timmar senare.
– Jag vill vinna ett VM-guld och det ska jag jobba hårt för, säger han till hockeysverige.se.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
”Tom i huvudet och låg på energi” gjorde en jetlaggad Viktor Arvidsson sin första match för Tre Kronor när Schweiz besegrades med 5–3. 25-åringen från Kusmark utanför Skellefteå lämnade isen poänglös, men satte ändå en viss prägel på matchen. Trots vissa utrustningsproblem skapade han flera heta målchanser.

Efteråt var han nöjd.
– Det var kul att få komma in och lira, känna på grejerna, den stora rinken och spelet i landslaget, säger Arvidsson.
– Jag tycker jag kom in mer och mer i matchen och skapade lägen eftersom. Det var lite trög förstaperiod, stod lite för still och hade lite mer tid än jag trodde och skickade i väg pucken lite.

Medan Arvidsson landade i Köpenhamn fanns hans klubbor kvar i Chicago efter en mellanlandning. Från början var tanken att han skulle spela med Patric Hörnqvists klubbor, men han slapp det efter att ha hittat andra alternativ. Det var ändå en omställning.
– Flexen och lien är lite annorlunda. Jag sköt något direktskott som jag inte ens fick i väg. Det är skillnad, absolut.

ÅTERFÖRENAS MED FORBERG?

Arvidsson bildade kedja med Jacob de la Rose och Adrian Kempe. Mycket tyder på att Filip Forsberg kommer att ta Kempes plats i formationen när han anländer från Nashville. Dels för att han har välkänd kemi med Arvidsson från Predators toppkedja där även Ryan Johansen ingår, dels för att de la Rose är en av hans bästa vänner sedan den gemensamma juniortiden i Leksand.
– Det var kul att spela med Jacob. En hårt jobbande tvåvägscenter. Sedan får vi se vad som händer när Filip och Mattias (Ekholm) kommer hit, men det är ingen hemlighet att jag gärna spelar med Filip. Vi har en bra kemi, säger Arvidsson.


Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Att lämna Nashville och bege sig till Köpenhamn är något av en terapeutisk resa för Viktor Arvidsson. Besvikelse över att åka ut ur Stanley Cup-slutspelet med favorittippade Predators var givetvis stor. Men redan dagen efter förlusten mot Winnipeg Jets i den sjunde och avgörande konferenssemifinalen bestämde han sig för att åka.
– Man ligger vaken på natten efter att man förlorat och undrar vad man kunde ha gjort bättre. Man försöker kolla sig själv i spegeln och se vad man kan lära sig och sådana saker. Men jag tycker vi kämpade in i det sista och gav det ett försök. Det räckte inte hela vägen, säger han om nederlaget.

Är VM andra chansen för dig?
– Kanske inte andra chansen. Jag ser det mer som en ny chans, en väldigt bra chans med ett bra lag och med väldigt härliga killar i laget. Jag vill vinna ett VM-guld och det ska jag jobba hårt för.

KÄRT ÅTERSEENDE

Det var inte bara förbundskaptenerna Rikard Grönborg och Johan Garpenlöv som var snabba att kontakta Arvidsson. Både Adam Larsson och John Klingberg, som han spelat med tidigare i Skellefteå, hörde av sig.
– Kul att de vill ha hit en, ler Arvidsson.
– Jag visste att Adam, John och några andra som jag snackat med var här. Men det är ett bra lag här och en förstakedja som bidrar med både mål och defensivt jobb. Det är fantastiskt kul.

Larsson har han inte spelat med sedan juniortiden för sex-sju år sedan.
– Det var länge sedan. Vi är bra vänner utanför isen hemma i Skellefteå. Fantastiskt kul att vara på is med honom igen.