David Ullström.Foto: Bildbyrån

David Ullström är tillbaka i NHL. På tisdagskvällen bekräftade Arizona Coyotes att de skrivit kontrakt med HV-stjärnan.

Det slog ned som en bomb när HV71 för en knapp månad sedan förkunnade att David Ullström lämnar klubben för att återigen testa lyckan i Nordamerika. Efter en ganska anonym säsong med 30 poäng på 47 matcher var det minst sagt oväntat att Ullström skulle få en ny NHL-chans.

Nu står det klart att det är Arizona Coyotes som sajnat upp 29-åringen på ett ettårigt tvåvägskontrakt.
– David är en stor och stark center som är en utmärkt skridskåkare. Han har NHL-erfarenhet sedan tidigare och kommer bidra med ytterligare bredd på centerpositionen, säger general manager John Chayka.

Ullström har sedan tidigare 13 poäng på 49 matcher i NHL för New York Islanders. Efter ett par år i KHL vände han hem till HV71 igen våren 2017.