Robin Kovács.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Han kom till Luleå den gångna säsongen från Hartford Wolf Pack i AHL. Efter 27 poäng (13+14) på 44 matcher under 2017-18 väljer nu klubben att belöna honom med ett nytt kontrakt på två år.
– Vi är mycket glada över att redan nu ha klart att vi kommer få fortsätta jobba med Robin Kovács till och med säsongen 2019/2020, säger vice GM Ulf Engman till klubbens hemsida.

Med sina totalt 27 poäng slog Robin Kovacs, 21, igenom ordentligt för Luleå den gångna säsongen. Noteringen räckte till en tredjeplats i den interna poängligan.
– Jag är supernöjd med flytten till Luleå Hockey och det känns riktigt bra att jag redan nu har förlängt kontraktet. Jag trivs jättebra i Luleå med både föreningen och laget, så jag ser verkligen fram emot de här säsongerna, säger en nöjd Kovacs.

SKA BLI PAPPA TILL HÖSTEN

Robin Kovacs berättade tidigare i april för Hockeysverige.se om glädjen över att han och partnern Minatsu Miratse – OS-målvakt inom damhockeyn – till hösten väntar tillökning. Där och då erkände han dessutom att slutmålet är att ta sig till NHL:
– Målsättningen är att komma tillbaka till NHL och ta en plats i ligan. Jag är fortfarande ung och har alla förutsättningar för att komma dit. Det gäller att jobba hårt och träna på varje dag för att ta steget dit.

Nu väntar alltså två säsonger med Luleå innan Kovacs eventuellt ger sig på NHL igen.