Jacob Trouba.Foto: Daniel Lea/CSM/REX

För ett och ett halvt år sedan krävde han att få byta klubb. Nu vill Jacob Trouba stanna i Winnipeg – för en lång tid framöver.

Det var i september 2016 som bomben först briserade: Winnipegs framtidsback Jacob Trouba krävde en trejd bort från klubben.
– De har två fantastiska högerfattade backar, och min klient känner helt enkelt att han vill ha en större roll. Det handlar inte om pengar., sade hans agent Kurt Overhardt då.

Trouba vägrade deltaga på Winnipegs träningsläger inför säsongen och skrev inte på ett nytt kontrakt förrän i november, när säsongen redan hunnit starta. Han skrev på ett tvåårskontrakt värt sex miljoner dollar totalt och släppte sitt trejdkrav.

VILL SKRIVA LÅNGT KONTRAKT

Nu har det gått drygt ett och ett halvt år sedan Trouba begärde att få lämna klubben och när det nu återigen är dags att skriva ett nytt kontrakt är situationen en helt annan. Nu vill den amerikanske backklippan skriva på ett långtidskontrakt med Stanley Cup-suktande Jets. Det uppger i alla fall TSN:s Jim Toth på twitter. Agenten Overhardt har dock valt att inte kommentera uppgifterna från Toth.

Huruvida de faktiskt når en lösning är oklart, men Jim Toth menar att Trouba inte kommer vänta ut hela sommaren och ända in på säsongen för att försöka få fram ett avtal den här gången.

VARIT WINNIPEG TROGEN

Jacob Trouba valdes som nummer nio i draften 2012. Han har gjort 129 poäng på 326 matcher i NHL och gjorde 24 poäng på 55 matcher i grundserien den här säsongen.

Han har varit en av nyckelspelarna i lagets resa till en konferensfinal. En konferensfinal mot Vegas som står 1-1 i matcher.