Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Leksand gick idag ut med att de hämtar in den amerikanske backen Gracen Hirschy från Djurgården.

Gracen Hirschy fanns med i det USA-lag som 2013 vann silver i U18-VM. De fyra följande åren spelade hon för University of North Dakota innan hon till att börja med ifjol tog en roll som assisterande tränare hos Aurora University innan hon efter jul värvades till Djurgården där hon avslutade säsongen.

SPELANDE BACK

Tre poäng stod 23-åringen för på sina fem matcher hos stockholmarna. Nu värvas hon till Leksand inför kommande säsong.
— Hirschy är en spelande back som är skicklig över hela banan, men har framförallt sina styrkor offensivt. Hon är duktig på att skapa målchanser och kommer att vara nyttig i vårt powerplay, säger hennes nye tränare Ulf Hedberg till Leksands hemsida.