Foto: Bildbyrån

NHL-timmen rullar vidare i vårvärmen. Linus Hugosson styr i spakarna och anropar Uffe Bodin i Köpenhamn för att få det senaste från hockey-VM och Tre Kronors imponerande gruppspel. Dessutom en titt på utvecklingen i Stanley Cups konferensfinaler – och hyllar Nicklas Bäckströms ersättare i Washington.
– Han har spelat över sin lönenivå, säger Uffe Bodin.

Hockeysäsongen går in i sitt avslutande skede. I helgen avslutas hockey-VM i Danmark och det är därifrån Linus Hugosson och Uffe Bodin utgår i det nya avsnittet av NHL-timmen. Uffe lämnar rapport från Köpenhamn där han följt mästerskapet sedan start och framför allt då Tre Kronors granna spel under gruppspelet.

Det blir bland annat en diskussion om Adam Larssons storhet i landslaget samt Rickard Rakells stora genombrott inför den svenska publiken. Uffe tar även ut sitt All-star-lag från gruppspelet och passar på att hylla turneringens äldsta spelare, snart 40-årige Pavel Datsiuk.

Det bli givetvis även en titt på Stanley Cup-slutspelet och Washington Capitals rivstart på serien mot Tampa Bay Lightning. Danske Lars Eller lyfts fram som en nyckelspelare för hur han har täckt upp för skadade Nicklas Bäckström och man imponeras också av ryske backen Dmitrij Orlovs framfart.

I serien mellan Winnipeg och Vegas förbluffas Linus och Uffe över hur svårtippad serien är efter varsin seger för respektive lag. Och två vitt skilda matchbilder.

Dessutom svarar man på lyssnarnas frågor, bland annat om John Tavares ovissa framtid, samt trejden som en gång i tiden gjorde att Blake Wheeler blev en Winnipeg Jets-spelare. Och sist men inte minst: varför skjuter svenska backar så ”dåliga” slagskott?

Allt detta och mycket mer i det 210:e avsnittet av NHL-timmen!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes