Adam Boqvist och Aaron Palushaj.Foto: Bildbyrån

Den ene vann den interna poängligan under sin första säsong i klubben och den andre spås gå högt i draften i sommar. Brynäs sportchef Stefan Bengtzén är hoppfull om att både Aaron Palushaj och Adam Boqvist stannar i Gävle ytterligare en säsong.

Det var i samband med att det stod klart att OS-backen Simon Bertilsson stannar i Brynäs som sportchefen Stefan Bengtzén berättade att siktet nu är inställt på att behålla Adam Boqvist och Aaron Palushaj i truppen till nästa säsong.
— Förhoppningsvis är nästa steg att lägga till den unge talangen Adam Boqvist i lagbygget, vars utvecklingskurva kommer bli väldigt intressant att följa kommande säsong, berättar Bengtzén till klubbens hemsida.

SPÅS GÅ HÖGT I DRAFTEN

Boqvist spås gå riktigt högt i kommande sommars draft och 17-åringen spelade 15 SHL-matcher ifjol. Han hann även med att debutera i Tre Kronor och gjorde där mål på sin hittills enda a-landskamp.

Aaron Palushaj kom till Brynäs inför säsongen som var med löften om poängleverans. Något amerikanen infriade rejält med 45 poäng under sin debutsäsong, vilket var vassast i laget. Men nu går kontraktet ut.
— Vi har fortsatta starka förhoppningar om att komma till ett avslut med Aaron Palushaj, vi för en löpande dialog och jag har positiva känslor och tror att vi återigen ska få se Aaron i Brynäströjan, säger Bengtzén.