Sakari Manninen. Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Han blev klubbens främste poängplockare och spelar just nu VM för sitt Finland. Nu avslöjar Hockeynews att Sakari Manninen bryter kontraktet med Örebro och ska istället spela för Jokerit i KHL nästa säsong.

Örebro hade överlag en strulig säsong i SHL. Ett av få glädjeämnen var den 26-årige finländaren Sakari Manninen som gjorde 28 poäng och vann den interna poängligan. Forwarden spelade dessutom OS i februari för Finland vilket var hans första stora internationella mästerskap.

Manninen har kontrakt med Örebro även nästa säsong, men nu avslöjar Hockeynews att finländaren ska vara klar för Jokerit i KHL och därmed bryter sitt kontrakt med Örebro.

Under onsdagsförmiddagen bekräftade även Örebro på sin hemsida att Manninen lämnar klubben för KHL. De skriver dock inte för vilken klubb.