Simon Bertilsson.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Han har varit ryktenas man ända sedan Brynäs säsong tog slut i mars. Men nu står det klart att Simon Bertilsson inte väljer att utnyttja den out-klausul han hade i sitt kontrakt som möjliggjorde spel i KHL.

Vid midnatt mellan tisdag och onsdag gick tidsfristen ut och det innebär att OS-backen Simon Bertilsson fortsatt är en Brynäs-spelare.
— Det känns helt rätt för mig att stanna och spela vidare i Brynäs IF. Klubben ligger mig varmt om hjärtat och jag ser verkligen fram mot den kommande säsongen. Vi får ett grymt bra lag och vi är ett skönt gäng i truppen. Jag vill ta ytterligare SM-guld i Brynäströjan, säger Simon Bertilsson, till klubbens hemsida.

KOM TILL KLUBBEN SOM 16-ÅRING

Bertilsson kom till Brynäs som 16-åring 2007 från moderklubben Bofors. Sedan dess har han aldrig representerat någon annan klubb i karriären och 2012 var han med att ta klubbens senaste SM-guld.
— Vi kan nu konstatera att vi har en backsida som är mycket stark, som tillsammans med vårt målvaktspar kommer göra det otroligt svårt att göra mål på Brynäs framöver, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Simon Bertilsson är draftad av Philadelphia Flyers. Han har spelat 316 SHL-matcher för Brynäs. I vintras fanns han med i den svenska OS-truppen.