Mika Zibanejad och Monir Kalgoum.Foto: Bildbyrån

Tre Kronor går imorgon in i slutspelsfasen av hockey-VM. Skulle de ta sig hela vägen väntar sköna slantar för Stockholms hockeyspelande ungdomar. Mika Zibanejads bror och agent Monir Kalgoum kommer nämligen donera 150 000 om blågult står högst upp på prispallen på söndag.
— Jag vill vara med och få fler ungdomar att börja spela hockey, säger Kalgoum till Hockeynews.

Monir Kalgoum spelade som aktiv fyra allsvenska säsonger för Huddinge respektive AIK. Efter att karriären avslutades har han fungerat som NHL-agent, bland annat för lillebror Mika Zibanejad som just nu jagar VM-guld i Köpenhamn.

SVÅRA FÖRUTSÄTTNINGAR

Skulle Mika och hans kompisar lyckas med uppdraget väntar sköna slantar för Stockholms hockeyspelande ungdomar. Kalgoum kommer nämligen skänka 150 000 till Stockholms ungdomshockey.
— Som stockholmare gör det ont att se att förutsättningarna är så svåra för att få lira hockey i stan och många andra väljer andra sporter. Jag vill vara med och få fler ungdomar att börja spela hockey och donera på det här sättet är klockrent. Därför är pengarna öronmärkta för just det här, säger Kalgoum Hockeynews.

Monir Kalgoum hoppas att hans initiativ ska bli en återkommande tradition kommande VM-turneringar.
— Vi har tillsatt en kommitté som kommer att utreda vart pengarna gör bäst nytta och sedan dela ut dem. Är det fler där ute som vill vara med och bidra så hör av er, säger Kalgoum.

Kommittén som tillsammans avgör vart pengarna ska delas ut:

Monir Kalgoum – NHL-agent

Kristoffer Sparring – Ordförande SICO (Svenska spelarfacket)

Henrik Sjöberg – Hockeyjournalist

Guld: 150 000 kronor.

Silver: 100 000 kronor.

Brons: 50 0000 kronor.