Jacob Berglund. Här i Storhamars tröja förförra säsongen.Foto: All Over Press

Han har på senare år varit en poängleverantör av högsta klass utomlands. Någon återkomst till Sverige verkar det inte heller bli på ett tag. Jacob Berglund stannar utomlands. Ny destination är Krefeld i tyska DEL.

Jacob Berglund, som lirat allsvenskt i Sverige med Malmö och Troja, fick sitt genombrott under två säsonger i Norge med Storhamar där han gjorde 108 poäng och blev utsedd till säsongens spelare 2015/2016.

GULDHJÄLTE I NORGE

Den nyss avslutade säsongen inledde 26-åringen från Malmö i tyska Ingolstadt men i februari bytte han tillbaka till Storhamar där han var äntligen fick vara med och vinna det norska mästerskapet.

Berglund bidrog starkt till framgången då han på 14 slutspelsmatcher gjorde 26 poäng och där var endast lagkamraten och Rögles intressanta nyförvärv Kodie Curran värre.

NYTT FÖRSÖK I TYSKLAND

Nu gör svensken ett nytt försök i Tyskland. Denna gång är det Krefeld som gäller.
— Jag ser fram emot Krefeld och att visa att jag kan bli en värdefull spelare i DEL, säger han till klubbens hemsida.

För forwarden fick det nämligen inte att stämma i Ingolstadt förra säsongen. Mycket beroende på turbulens i klubben. Dels fick han inte den rollen han ville ha och sen försvann de som värvade honom, sportchefen Jiri Ehrenberger och huvudtränaren Tommy Samuelsson.
— Jiri stannade inte i Ingolstadt och Tommy var borta i början av november. Det hände mycket. Sammantaget gick det verkligen inte som jag hade föreställt mig, säger svensken.

BABYHAWKS

Jacob Berglund ansågs som en stor talang i yngre dagar och debuterade för Malmö i Hockeyallsvenskan redan som 16-åring säsongen 2008/2009. När det sedan blev ekonomisk kris i Skåneklubben flyttades han permanent upp i a-lagstruppen och var nära att vara med om att ta det nederlagstippade laget till playoff till kvalserien. Laget kom att kallas ”Babyhawks” och var en anspelning på alla gallerförsedda ungdomar som ersatte de flyktade stjärnorna som var fria att lämna när lönerna inte kunde betalas ut. Malmöpubliken slöt upp kring sitt ”Babyhawks” och tog dem till sina hjärtan under våren 2009.