WASHINGTON, DC – MAY 15: Tampa Bay Lightning defenseman Victor Hedman (77), center Steven Stamkos (91), center J.T. Miller (10) and center Brayden Point (21) focus on right wing Nikita Kucherov (86) after he had scored the second goal during game three of the NHL Eishockey Herren USA Eastern Conference finals between the Washington Capitals and the Tampa Bay Lightning on May 15, 2018, at Capital One Arena, in Washington, D.C. Tampa Bay Lightning defeated the Washington Capitals 4-2. (Photo by Tony Quinn/Icon Sportswire) NHL: MAY 15 Stanley Cup Playoffs Eastern Conference Finals Game 3 – Lightning at Capitals PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon25518051501 …
Washington

Victor Hedman blev först på 23 år när Tampa äntligen vann: ”Glädje”

ANNONS

Victor Hedman gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen och poängnoterades för åttonde matchen i rad – den första försvarsspelaren sedan 1995 att lyckas med bedriften, när Tampa Bay reducerade matchserien till 1-2 mot Washington Capitals. Matchen vann de med 2-4.
– Rekord är inget jag tänker på. Jag är i sån situation där jag ska producera, men klart det är kul med poäng. Framför allt i powerplay, där jag får spela med fantastiska spelare, det gäller bara att leverera pucken vid rätt tillfälle. Det är kul att bidra, särskilt i en sån här viktig match, säger Hedman till Hockeysverige.se

WASHINGTON D.C (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter tolv raka slutspelsmatcher utan mål fick Victor Hedman till slut dit den, när Tampa Bay Lightning fick ordning på sitt powerplay och kunde reducera till 1-2 i matchserien mot Washington Capitals. Hedman noterades också för två assist och har nu gjort totalt elva poäng i slutspelet.

CAPITALS MÄTTA?

Det var ett stundtals håglöst Washington Capitals, som verkade en aning mätta efter matchseriens två inledande bortasegrar. Tampa Bays stjärnor var inte sena att utnyttja det. I powerplay gav Steven Stamkos laget ledningen i första perioden, efter att Victor Hedman assisterat, och i den andra perioden spelade Hedman fram Nikita Kucherov för 2-0, också det i powerplay.

Strax efter 2-0-målet var det ombytta roller. Kucherov till Hedman som placerade in 3-0 i öppet mål efter att Braden Holtby i hemmamålet inte hunnit med i sidledsförflyttningen. Det var Hedmans första mål i slutspelet.
– Glädje, såklart, det är alltid kul att göra mål i slutspel, säger Hedman om målet.

INBLANDAD I TRE AV FYRA MÅL

Capitals tog ut målvakten i slutet av matchen och Evgeny Kuznetsov reducerade till 4-2, men närmare än så kom inte hemmalaget. Tampa Bay tog en nödvändig seger för att få liv i matchserien igen. Och en stor anledning till det var Victor Hedman, som var på isen totalt 25 minuter och delaktig i tre av fyra mål för sitt lag.

Det kändes som att ni var mer fokuserade i dag?
– Nja, vi är alltid fokuserade. Men det kändes som vi var lite mer disciplinerade i vårt spel i dag, våra forwards gjorde ett fantastiskt bra jobb att backchecka och satte press på deras backar, vilket tillät oss att ha ett bra gap. Det är enkelt att spela då. De kom inte med fart som de har gjort tidigare, utan fick passa sig in i zon. Det passar oss bättre, säger Victor Hedman till Hockeysverige.se.

Det går bra för landslaget i Danmark. Kollar du nåt?
– Absolut, det gör jag. Bra att de slog ryssarna idag. Lettland i kvartsfinal, det är aldrig lätta matcher, det blir tufft. Jag gillar sättet Sverige spelar på, har kollat en del highlights, det ser oerhört bra ut. De har väldigt bra djup, hela laget följer med, och målvakterna har spelat riktigt bra. Det är kul att se, säger Victor Hedman till Hockeysverige.se.

På torsdag har Tampa Bay chans att utjämna matchserien, och Hedman har möjlighet att tangera Larry Murphys rekord från 1995, med poäng i nio raka slutspelsmatcher.

 JESPER SPANNE

SE HÖJDPUNKTER FRÅN MATCHEN:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL