Andrei Vasilevskiy kollar på en repris av en av sina räddningar inatt.Foto: ony Quinn/Icon Sportswire

Efter två inledande förluster i konferensfinalen skulle det krävas något extra hos Tampa Bay för att de skulle hålla liv i matchserien mot Washington Capitals. Då klev målvakten Andrei Vasilevsky fram och var extra allt.

Washington försökte och försökte, men 36 av 38 skott räddades av Tampa-målvakten Andrei Vasilevsky i nattens tredje konferensfinal där målvakten var lika tät och omutlig som den striktaste myndighetsperson.

SVENSKEN ÖSER LOVORD

Det har inte riktigt sett ut på samma sätt i de två första matcherna där målvakten överglänsts rejält av sin motståndare Braden Holtby i Capitals. Vasilevsky släppte 10 av 62 skott i de två första matcherna. Men tog alltså gruvlig revansch inatt.

Efter matchen öste lagkamraten Anton Strålman beröm över sin ryske lagkamrat.
— Han är vår bäste spelare. Han är alltid där för oss, och vi gjorde ett bra jobb framför honom ikväll. När vi är påslagna får han självförtroende och det är precis så det ska vara, sa svensken till nhl.com.

Matchen vanns av Tampa Bay med 4-2.

SE NÅGRA AV RÄDDNINGARNA: