TILL SEMIFINAL. Schweiz slog Finland i kvartsfinalen.Foto: Bildbyrån/Reuters

VM-stjärnorna Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen var nästintill osynliga. Då förlorade Finland kvartsfinalen efter att Schweiz gjort tre mål inom loppet av fyra minuter i den andra perioden. 

Schweiz såg ut att ha hittat ett imponerande recept för att få stopp på Finlands superstjärnor Sebastian Aho och Teuvo Teräväinen, som både ligger i toppen i VM:s poängliga.

Men det började på bästa möjliga sätt för Finland. Landet, som bara förlorat en VM-kvartsfinal sedan 2010, öppnade genom att göra 1-0 med sju minuter in i den första perioden. Det var Colorado Avalanche-stjärnan Mikko Rantanen och Miika Koivisto som serverade den hårdskjutande backen Markus Nutivaara.

TRE MÅL PÅ FYRA MINUTER

Men följt efter det slog Finland märkligt nog av på farten. Schweizarna kontrade in 1-1 efter att Enzo Corvi petat in pucken. Bara fyra minuter senare hade Schweiz plötsligt ledningen i matchen med 3-1. Joel Vermin och Gregory Hofmann 2-1- respektive 3-1-skytt.

Finland kämpade tappert för att komma tillbaka. Utdelningen skulle till slut också visa sig. Sebastian Aho, Veli-Matti Savinainen och till sist Mikko Rantanen avslutade ett snyggt tic-tac-toe-mål i spel fem mot fyra.

Men Schweiz höll ut och nu väntar semifinal mot Kanada.