Bilden är en genrebild.Foto: Bildbyrån och Pixabay

Det var i förrgår som bomben slog ner i Hockeysverige. En före detta mycket framgångsrik ishockeyspelare hade gripits för ett våldsbrott gällande en närstående kvinna. Nu har den före detta spelaren begärts häktad.

Spelaren i fråga med tunga meriter, både nationellt och internationellt, ska enligt häktningsframställan gjort sig skyldig till två fall av misshandel och i ett fall misshandel och olaga hot mot en och samma till honom närstående kvinna.

FINNS RISK FÖR FORTSATT BROTTSLIGHET

Idag begärde åklagaren Marina Chirakova, vid åklagarkammaren City i Stockholm, den före detta spelaren häktad. I häktningsframställan skriver åklagaren bland annat att det finns risk att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet om han sätts på fri fot, samt att det finns risk för undanröjande av bevis och att på annat sätt försvåra utredningen.

Brottet den före detta spelaren misstänks för rubriceras som grov kvinnofridskränkning. Mannen som är i 40-årsåldern har under flera säsonger spelat i NHL.