• Publicerat 18 maj, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Larsson vinner bästemannapriset 2018Foto: Hockeysverige/bildbyrån

Adam Larsson är vinnare av Bästemanspris 2018. Under en ceremoni på fredagen mottog han priset av representanterna Göran Ellingberg och Per Håkan Johansson från den Svenska VM-klubben.

Priset har delats ut under Hockey-VM varje år sedan 1986, årets pris är det 33:e i ordningen. Efter omröstning på Hockeysverige.se under torsdagen kunde Adam Larsson utses till vinnare med råge före Rickard Rakell och Mika Zibanejad.

Edmonton Oilers-backen belönades med följande motivering:

”2018 års Bästemanspris går till en spelare som med sin tyngd och auktoritet håller ihop försvaret framför mål samtidigt som han framgångsrikt deltar i det offensiva spelet”.

Larsson fick priset inför ögonen på sina lagkamrater i Tre Kronors omklädningsrum under fredagen och mottogs med både jubel och applåder.
– Det är självklart kul att få den här utmärkelsen. Att bli belönad på det här viset är alltid kul, säger Larsson.

ÄVEN PUDDING HEDRADES

Ceremonin i omklädningsrummet inleddes med att den legendariska materialförvaltaren Anders ”Pudding” Weiderstål” valdes in som hedersmedlem i VM-klubben.

”Pudding”, som meddelat att han sannolikt slutar efter nästa säsong, var hedrad över utnämningen.
– Det ska bli kul att att få åka på VM i kavaj om några och ha den här på sig, säger Pudding som fick en nål som bevis på medlemskapet.

HÄR FÅR ADAM LARSSON TA EMOT PRISET: