Bäckström tilllbaka på isen – men Caps föll mot Bolts …
Washington

Bäckströms hand höll – men Capitals föll

ANNONS

Nicklas Bäckström var tillbaka på isen i Capital One Arena efter den handskada som stoppat honom från spel i konferensfinalen. Det hjälpte inte för Washington när Tampa Bay vann med 4-2 och därmed utjämnade matchserien till 2-2. 
– Vi måste utnyttja våra powerplay bättre. Det var det vi förlorade på ikväll, säger Nicklas Bäckström till hockeysverige.se.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Publiken i Capital One Arena visslade tillfredsställt när Nicklas Bäckström projicerades på jumbotronen innan nedsläpp. Den svenske stjärncentern, som missade de tre inledande matcherna i konferensfinalen på grund av en handskada, fick veta att han skulle spela under matchdagen.
– Jag fick klartecken från läkarna vid lunchtid att jag kunde spela. Kul att vara tillbaka. Det är ju där man vill vara, ute på isen, menar han.

Och det var Washington som inledde bäst. Dmitri Orlov snurrade upp sin back på blålinjen och fick senare i samma anfall skjuta 1-0 till hemmalaget. Därefter tystade Tampa Bay hemmafansen med två snabba mål och vändning till 1-2.

Washington fick chansen att komma ikapp, men hade svårt att få ordning på sitt powerplay. Trots tre på rad följande numerära överlägen i den första perioden, varav förstauppställningen Kuznetsov-Ovetjkin-Bäckström nästan ensamma tog hand om alla sex minuter, kom man aldrig riktigt nära en kvittering. Mot slutet av första perioden började spridda burop höras från den besvikna hemmapubliken.

VASILJEVSKIJ OCH KILLORN MATCHHJÄLTAR FÖR TAMPA

Andrei Vasilevskij storspelade i Tampa Bays mål. Han noterades för 36 räddningar och agerade tryggt vid Capitals anstormning i den andra perioden.

När matchen stod och vägde vid ställningen 2-2 i den tredje perioden klev Alex Killorn fram och la in det avgörande 3–2-målet mellan hemmamålvakten Braden Holtbys ben. Och den ene matchhjälten hyllade den andre. Killorn lyfte fram sin målvakt som anledningen till att man kunde vinna matchen.
– Han har varit bra hela året. Det är därför han blivit nominerad till Vezina Trophy. Och ikväll räddade han oss verkligen. I den andra perioden, när de kom mot oss gång på gång, så höll han kvar oss i matchen, säger Killorn.

Den utjämnade matchserien innebär att båda lagen tagit två bortasegrar var, ett mönster som följer både Washington och Tampa Bay. Det senare laget har bara förlorat en bortamatch under hela slutspelet.
– Jag tror man spelar lite enklare på bortaplan. Man forcerar inte matchen utan väntar och ser vad som händer, säger Killorn.

BÄCKSTRÖM: ”SKADAN SKA VARA LÄKT”

Nicklas Bäckström såg en aning avvaktande ut i början av matchen, men spelade upp sig ju mer tid som gick.
– Skadan ska vara läkt, det känns normalt igen. Det finns inga ursäkter. Det har känts bra för mig ett tag, men det är en process. Det är upp till läkarna att bestämma om jag ska spela eller inte.

Efter en flygande inledning på konferensfinalen är det nu helt jämnt när matchserien vänder tillbaka till Tampa Bay.
– Det är såklart inte vad vi hade hoppats. Men nu är det som det är, det är bara att köra på. Vi behöver få in mer folk på mål. De har en för bra målvakt för att vi ska spela som nu. Vi behöver få in några returer, som i de två första matcherna, säger Bäckström.

Innan matchen beskrev Bäckströms lagkamrat och powerplaykompanjon Alexander Ovetjkin tryggheten i att ha Bäckström tillbaka på isen.
– Om han är med i laguppställningen, får vi mer rum att skapa lägen med kedjorna, och hela laget blir glada. Han är vår ledare. Vi älskar honom alla.Och det råder inga tvivel om att svensken är glad över att vara på isen igen, även om comebacken slutade med förlust.
– När laget vinner är allt bra, men samtidigt: man vill spela, det är det svåra. Så det är kul att vara tillbaka, avslutar Bäckström.

JESPER SPANNE

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch