• Publicerat 18 maj, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Filip Forsberg och Jacob de la Rose under JVM 2014. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

I dag kom beskedet att Sverige arrangerar junior-VM 2021/22. Filip Forsberg tar emot nyheten med ett stort leende. Forwarden var en av de som fick spela JVM i Malmö 2014.
– Det var hur roligt som helst. Det är någonting som jag verkligen kommer ihåg, säger Forsberg till hockeysverige.se. 

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Senaste ett junior-VM spelades på svensk mark var 2014. Tidigare i dag kom nyheten att det är dags igen. År 2021/22 kommer Sverige återigen att få arrangera den otroligt populära turneringen.

I Malmö 2014 var Filip Forsberg en av de som fick äran att representera Juniorkronorna. Den 23-åriga forwarden är just nu och spelar VM med Tre Kronor. Men han skiner upp i leende över att JVM återvänder till Sverige.
– Kul att det kommer tillbaka. Det kommer bli en jäkligt rolig turnering för de som får chansen att vara med, säger Forsberg och minns tillbaka på 2014 års upplaga.
– Det var grymt. Det var hur roligt som helst. Det är någonting som jag verkligen kommer ihåg. Ett jäkligt roligt minne. Tyvärr så vann vi inte finalen, men ja, ett jäkla roligt minne.

Juniorkronorna fick nöja sig med silver efter en riktigt bitter förlust med Finland. Men Forsberg vet som sagt vad som väntar de som får äran att spela JVM på hemmaplan 2021/22.
– Publiktrycket. Junior-VM är riktigt riktigt stort och det är med all rätt. Vi får se var det blir någonstans men förhoppningsvis kommer det att bli bra.


Forsberg och de la Rose på VM 2018. 
Foto: Bildbyrån

”ARVIKA SKULLE VARA ETT BRA STÄLLE”

Spelorter är inte fastställda ännu. Men Jacob de la Rose, som även han spelade JVM 2014, har några förslag till arrangören.
– Jag tror att Arvika skulle vara ett väldigt bra ställe att ha ena gruppen på i alla fall, skojar Arvika-sonen de la Rose med ett brett leende.
– Sedan kan vi ha andra gruppen i Leksand fortsätter han skojfriskt.

Både de la Rose och Forsberg knöt starka vänskapsband under sin tid tillsammans i Leksands IF. De blev till och med bästa vänner.

Och de la Rose har såklart väldigt fina minnen även från JVM 2014.
– Det var riktigt kul. Häftigt med hemmaplan och de svenska fansen på plats. Det var slutsålt varje match så det var riktigt coolt

”MALMÖ VAR SNUDD DÄR PÅ”

När Filip Forsberg blickar tillbaka rankar han turneringen i Malmö väldigt högt upp på sin lista.
– Det är väl det roligaste… Klart JVM 2012 när vi vann var en jäkla grej men Malmö var snudd där på. Hade vi vunnit hade det såklart varit något riktigt stort. Det var riktigt roligt.

JVM 2021/22 blir alltså ett perfekt tillfälle att ta revansch och knipa guldet inför hemmafansen.

Nu kommer JVM till Sverige igen!