180103 Panterns och Leksands spelare värmer upp inför ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och Leksand den 3 januari 2018 i Malmö Foto: Mikael Bengtsson / BILDBYRÅN / Cop 232 …
Nyheter

Fansen till stenhård attack – mot egna klubbens ledning: ”Så mycket var lojaliteten värd”

ANNONS

Ända sedan förra sommaren har det med jämna mellanrum stormat rejält hos IK Pantern. Nu verkar en ny orkan vara under uppsegling då supporterklubben går till hård attack mot klubbens egna styrelse som man påstår ska ha hotat med att gå över till Helsingborg i Hockeyettan om man inte blir omvalda.

Under nästan ett års tid har det varit turbulent hos den allsvenska klubben IK Pantern som i somras höll på att kastas ut ur Hockeyallsvenskan på grund av en för sent inkommen årsredovisning. Soppan fortsatte med att mångårige sportchefen Joakim Tillgren sparkades med hänvisning till samarbetssvårigheter och i slutet av säsongen anklagades tränaren Joby Messier för att ha hotat en klubbmedarbetare med våld.

GÅR TILL ATTACK

Några exempel på vad som hänt och nu verkar det dra igång igen. På sitt Instagramkonto går nu den officiella supporterklubben Black Panter till angrepp mot styrelsen som de menar är ute på en charmoffensiv inför årsmötet i slutet av juni i syfte att bli omvalda.
”Den befintliga så kallade styrelsen i Pantern är nu ute på charmoffensiven och försöker med alla medel samla nytt förtroende”, skriver de.

Supporterklubben skriver också att styrelsen ska ha hotat med att lägga in sina pengar i Helsingborgshockeyn om de inte blir omvalda.
”Så mycket var lojaliteten värd gentemot Pantern alltså. Om IK Pantern ska ha en framtid i Hockeyallsvenskan eller annorstädes, måste hela denna styrelse som skapat ett enormt ekonomiskt och personellt kaos i Pantern helt avgå. De måste ersättas av människor som agerar med starkt klubbhjärta och som inser värdet av att satsa rätt, med de medel som finns att tillgå”, står det att läsa i vad som högst troligt ska tolkas som ett upprop inför årsmötet.

PÅSTÅR ATT STYRELSEN KOSTAT KLUBBEN MILJONER

De fortsätter med påståednet att styrelsen kostat IK Pantern mångmiljonbelopp.
”Ett färskt exempel är att Tillgrenaffären fortfarande kostar IK Pantern stora summor, då ordföranden slåss mot väderkvarnar för att få sin vilja igenom. Han har inga argument för att sparka Tillgren och det vet snart hela hockey-Sverige.”

Hockeysverige har försökt att nå IK Panterns ordförande Mattias Schönhult för en kommentar, men han har inte svarat på något av de telefonnummer han står registrerad på.

HELA SKRIVELSEN GÅR ATT LÄSA HÄR:

VARNING! Den befintliga så kallade styrelsen i Pantern är nu ute på charmoffensiven och försöker med alla medel samla nytt förtroende. Detta görs via sponsorträffar och annan korrespondens. Det är alltså Herr Oskön, Palmträdet, Julstjärna och Gåsen som utgör den kvarvarande styrelsen. Det t.o.m påstås att om de inte får förnyat förtroende efter IK Panterns årsmöte i slutet av juni månad 2018, så kommer de lämna IKP och placera sina kvarvarande slantar i Helsingborgshockeyn. Så mycket var lojaliteten värd gentemot Pantern alltså. Om IK Pantern ska ha en framtid i Hockeyallsvenskan eller annorstädes, måste hela denna styrelse som skapat ett enormt ekonomiskt och personellt kaos i Pantern helt avgå. De måste ersättas av människor som agerar med starkt klubbhjärta och som inser värdet av att satsa rätt, med de medel som finns att tillgå. Lyssna icke på dessa lögner som ovannämnda kvartett nu sprider. De har redan kostat Pantern mångmiljonbelopp i uteblivna sponsorintäkter och helt omotiverade vansinneskostnader. Ett färskt exempel är att Tillgrenaffären fortfarande kostar IK Pantern stora summor, då ordföranden slåss mot väderkvarnar för att få sin vilja igenom. Han har inga argument för att sparka Tillgren och det vet snart hela hockey-Sverige. Ett annat färskt exempel är turerna kring ersättningshall för A-laget kommande säsong. Det handlar om att Malmö Stad naturligtvis skulle åtgärdat denna aktuella spricka under isen på Malmö Isstadion, långt tidigare då hade inte denna situation uppstått som är de facto nu. Men i kontraktet mellan Malmö Stad och IK Pantern står det att kommunen skall erbjuda en adekvat spelplats i händelse av att Isstadion är obrukbar. I det läget har då styrelsen i Pantern valt att koppla in juridisk kompetens som kostar mycket pengar och försöker få Malmö Stad att betala för spel på Malmö Arena. Tanken är god men man måste försöka förstå att det inte fungerar så i praktiken. En kommun kan inte köpa istid av en privat aktör som ersättning till en förening, vars verksamhet inte kan fortgå i den ordinarie arenan under begränsad tid. Det enda kommunen kan göra är att erbjuda de kommunala alternativ som står till buds. Styrelsen hade besparat IK

Ett inlägg delat av Black_Panter (@black_pantersupport)

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL