TAMPA, FL – MAY 19: Tampa Bay Lightning goalie Andrei Vasilevsky (88) makes a save with Washington Capitals right wing T.J. Oshie (77) and Washington Capitals defender defender Michal Kempny (6) looking for a rebound during the third period of the fifth game of the NHL Eishockey Herren USA Stanley Cup Eastern Conference Final between the Washington Capitals and the Tampa Bay Lightning on May 19, 2018, at Amalie Arena in Tampa, FL. The Lightning defeated the Capitals 3-2 to take a 3-2 series lead. (Photo by Roy K. Miller/Icon Sportswire) NHL: MAY 19 Stanley Cup Playoffs Eastern Conference Finals Game 5 – Capitals at Lightning PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon180519072 …
Washington

Målvakten storspelade när vattenbärarna klev fram: ”Laserfokus från vår kille”

Tampa Bay är en match från sin tredje Stanley Cup-final genom historien. Detta sedan de i natt på hemmaplan besegrat Washington med 3-2 och tagit ledningen i konferensfinalen med samma siffror.

Stjärnorna levererade för Tampa i matchen. Målvakten Andrei Vasilevsky räddade 28 skott, varav 24 i den andra och tredje perioden. Även Ondrej Palat gjorde mål.

Men sen var det det här med vattenbärarna, breddspelarna som gnuggar på i fjärdekedjan. Cédric Paquette gav hemmalaget ledningen efter endast 19 sekunder spelade, Palat stack emellan med sitt 2-0 efter halva den första perioden spelad och efter endast 33 sekunder av den andra gjorde Ryan Callahan 3-0. Ett mål som skulle kräva videogranskning innan det godkändes då det misstänktes interference på målvakten.
— Taket åkte nästan av när vi gjorde första målet och du kunde se att våra grabbar blev lite längre på bänken, sa Tampas coach Jon Cooper till nhl.com efter matchen.

Washington reducerade till fyra minuter av andra perioden genom Yevgeni Kuznetsov som gjorde sitt elfte mål i slutspelet. Sedan började Andrei Vasilevskys show där han klev upp fint för sitt lag och gjorde räddning på räddning.

Alexander Ovechkin reducerade i spel sex mot fem med en och en halv minut kvar och med tio sekunder kvar fick John Carlson en jättemöjlighet, men Andrei Vasilevsky gjorde en jätteparad för att freda sitt mål.
— Laserfokus från vår kille. Du behöver den där räddningen i slutet av matchen när du är i ledning med ett mål, sa Cooper.