Colby Genoway.Foto: IBL

Kommer ni ihåg Colby Genoway? För tio år sedan öste han in poäng för Mora i Hockeyallsvenskan. Nu kommer tyska medie uppgifter som placerar 34-åringen i Kölner Haie.

Säsongen 2008/2009 snittade kanadensaren Colby Genoway en poäng per match för Mora i allsvenskan och mot slutet av säsongen bytte han till Ilves i Liiga där han gjorde 14 poäng på 11 matcher.

VARIT I EN MÄNGD KLUBBAR

Sedan dess har han levt ett kringflackande hockeyliv med spel i Tjeckien, Schweiz och KHL och senaste säsongen för Slovan Bratislava i KHL så blev det totalt 31 poäng på 56 matcher. Nu kommer tyska tidningen Köln Rundschau med uppgifter att han skulle vara klar för Kölner Haie i den tyska högstaligan DEL. Samma klubb som den förre LHC-spelaren Mathis Olimb ryktas till och där den svenske målvakten Gustaf Wesslau redan spelar.

Colby Genoway, som beskrivs som en smart tvåvägscenter, har vid tre tillfällen, senast 2016, representerat Kanadas landslag i Spengler Cup. För en tid sedan blev hans bror, Chay Genoway, klar för Frölunda efter fyra säsonger i KHL för OS-backen.