Evander Kane.Foto: Stan Szeto-USA TODAY Sports IBL

Han kom till San José från Buffalo vid trading deadline och satte avtryck. Nu verkar det som Evander Kane kommer stanna i Kalifornien och det pratas om ett långtidskontrakt.

Evander Kane draftades som fjärde spelare totalt av Atlanta 2009 men vänsterforwarden har inte riktigt fått det att lossna i NHL gällande poängproduktionen. Han hängde med Trashers i flytten till Winnipeg men i februari 2015 byttes han bort till Buffalo i en trejd som innefattade sex andra spelare och ett draftval.

BYTTES BORT IGEN

Men inte heller i Buffalo fick han det att lossna på allvar och 26 februari i år var det dags igen när 26-åringen byttes till San José Sharks mot Danny O’Regan och två framtida draftval.

I Sharks kom utdelningen med 14 poäng på grundseriens 17 avslutande matcher. I slutspelet dalade poängproduktionen en smula till 4+1 på 9 matcher.

RYKTAS OM SJU ÅR

Nu verkar det i alla fall som Evander Kane kommer stanna i San José. Hans kontrakt går ut, men enligt Irfaan Gaffar, reporter på Sportsnet, så ryktas det om att Kane kommer få ett kontrakt på sju år som är värt sju miljoner US-dollar.