Jesse Joensuu och André Petersson från tiden det begav sig i HV-tröjan.Foto: Bildbyrån

I tisdags offentliggjorde HV71 att klubben brutit avtalen med anfallarna Max Wärn och Erik Andersson. Genast satte spekulationerna bland HV-fansen fart att något tungt namn var på väg in. Men enligt sportchefen Johan Hult har man ingenting på ingång i nuläget.

Sedan det i tisdags stod klart att Max Wärn och Erik Andersson lämnar HV71, trots kontrakt även över nästa säsong, har spekulationerna på sociala medier gått på högvarv gällande vad klubben kan tänkas ha på väg in.
— Spontant kan jag tänka mig att många hänvisar mot André Petersson. Nu har inte jag tittat på sociala medier, men jag kan tänka mig att det är det många önskar och hoppas. Det är klart att vi också hoppas att han kommer hem och spelar, berättar sportchefen Johan Hult för hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag tror inte att André idag är någonstans där han tar några beslut. Framförallt inte när det gäller SHL. Jag kan tänka mig att han tittar på lag i främst KHL och Schweiz och han kommer säkert avvakta med SHL. Det är mina personliga tankar, utan att säga någonting om Andrés tankar. Detta är vad jag tror.

VUNNIT SM-GULD MED HV71

André Petersson har Tingsryd som moderklubb, men kom till HV71 i unga år och var 2010 med och vann SM-guld med klubben. Året efter lämnade han för spel i Nordamerika. Men det blev bara en NHL-match med Ottawa under tre säsonger där innan flyttlasset gick till KHL. Där har han gjort det så bra för Sochi, och nu senaste säsongen för Avangard Omsk, att han är att betrakta som en etablerad internationell toppspelare.
– Han har presterat så bra under lång tid, så han är nog ett hett byte för både starka KHL-lag, men även schweiziska lag. Något annat kan jag inte tänka mig.

Ett annat namn det spekuleras i är Jesse Joensuu.
— Jag kan bara säga att det inte förs några sådana diskussioner alls. Jesse har ju gällande avtal i alla fall ett par säsonger till med Jokerit. Jag har sprungit på Jesse, men det är inga diskussioner alls.

HAR BOSTAD I JÖNKÖPING

Likt André Petersson är Jesse Joensuu ett namn som diskuteras flitigt bland HV-fansen. Finländaren har bostad i Jönköping och gjorde sig omåttligt populär bland supportrarna under den enda säsong han hittills har gjort i klubben, 2011/2012.

När kontrakten med Wärn och Andersson bröts skulle man kunna tro att anledningen till det var att HV71 hade någonting på ingång. Men så är det inte enligt Hult.
— Nej, det har vi inte. Vi hade 15 forwards innan och nu sitter vi på 13. Vi har en plats öppen fortfarande.

Förra veckan värvades forwarden Simon Önerud och backen Mikko Lehtonen in till nästa säsongs trupp. Förutom att en plats till ska besättas på forwardssidan, gäller detsamma på backsidan
— Vi känner ingen direkt panik just nu i slutet av maj att stressa fram någonting. Dyker rätt spelare upp så kommer vi vara intresserade av att titta på det. Men vi känner ingen stress överhuvudtaget med de två platserna utan mer en noggrannhet på det jobb vi ska lägga ner på de två rekryteringarna.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.