William Karlsson, Mattias Janmark och William Nylander kan se fram mot ett rejält pengaregn – i alla fall om man ska tro Matt Cane.
Nyheter

Förutspår miljonregn över de svenska NHL-stjärnorna – så mycket kan de tjäna

ANNONS

En rad svenskars NHL-kontrakt går ut i sommar och det har nog redan förhandlats en hel del mellan de olika parterna. En som sannerligen lär ha höjt sitt marknadsvärde är William Karlsson som efter sin sanslösa genombrottssäsong kan räkna med en rejäl lönehöjning – i alla fall om man ska tro Matt Cane som förutspår kommande löner för free agents i NHL.

Matt Cane gillar hockey, dessutom gillar han siffror och han har förutspått vad de spelare, vars kontrakt går ut senare i sommar, kan tänkas komma att tjäna samt hur långa kontrakten blir. Exempelvis prickade han nästan helt rätt på Evander Kanes kontraktsskrivning med San José Sharks tidigare under torsdagen. Det skiljde bara 100 000 US-Dollar från Canes spådom till hur det verkligen blev. Dock var han fel ute på kontraktslängden. Men han skriver i ett meddelande till hockeysverige.se att just kontraktslängden är det svåraste att förutspå enligt modellen han använder.

Enkelt uttryckt så använder sig Cane av en modell för sina profetior där han bland annat tittar på tidigare kontrakt, statistiska jämförelser med andra spelare som har producerat på ett liknande sätt och han går tillbaka två år i tiden. Han räknar också mot ligans satta lönetak.

SEX ÅR FÖR KARLSSON?

William Karlsson och William Nylander är två spelare vars kontrakt går ut i sommar och som spås få en rejäl löneökning. I fallet Karlsson tror Cane att han kan få ett sexårskontrakt med en lönetaksträff på i snitt 5 510 050 US-dollar per säsong. Det ska jämföras med hans nuvarande lön på en miljon per säsong. Vi snackar rejält lönelyft alltså och det kanske inte är så oväntat med tanke på att han gick från 25 poäng förra säsongen i Columbus till 78 den här i Vegas.

William Nylander har just nu en lön på 832 500 plus bonusar. Han skontrakt går ut och Cane tror på ett femårigt avtal med en lönetaksträff på 7 010 668 US-dollar.

ANDRA SVENSKAR SOM SPÅS FÅ FINA KONTRAKT

Carolinas Elias Lindholm hade säsongen som var en lön på 2 900 000. Hans kontrakt går ut och liksom de övriga två svenskarna är han en så kallad restricted free agent, vilket innebär att Carolina kan matcha andra eventuella bud på honom. Cane siar i att Lindholm kommer landa ett femårigt avtal på närmare fem miljoner US-dollar per säsong i snitt. 23-åringen hade sin poängmässigt bästa säsong den som var med 11 mål och 34 assist. Inte illa med tanke på att Hurricanes i övrigt underpresterade grovt.

Mattias Janmark var med och vann VM-guld med Tre Kronor i Köpenhamn i söndags. Det var omdiskuterat att han spelade då han blir free agent i sommar, en eventuell skada i VM hade kunnat ställa till det förr 25-åringen som missade hela 2016/2017 på grund av just en skada. Matt Cane tror att Janmark kan landa ett tvåårskontrakt på strax under 2,5 miljoner per säsong. En rejäl ökning från hans nuvarande 700 000 alltså. Även Janmark hade sin poängmässigt bästa säsong i NHL för Dallas med 34 poäng.

För er som är intresserade av hela listan med Canes profetior så finns den att ta del av här.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch