Jesper Bratt har minst sagt tagit ett rejält kliv i sin karriär.Foto: Bildbyrån

Snacka om att Jesper Bratt stod för ett oväntat genombrott säsongen som var, hans första i NHL för New Jersey. Lagkamraten Will Butcher menar på att han inte är överraskad över svenskens framgång och att han såg det komma redan tidigt.
— Jag såg direkt från start på rookiecampen när han gjorde vissa saker. säger Butcher till Hockeynews.

Jesper Bratt draftades av New Jersey Devils i den sjätte rundan 2016. Det kan tyckas märkligt att han tingades så sent med tanke på vad som komma skulle. Lagkamraten Will Butcher är i alla fall inne på det spåret i en intervju med Hockeynews.
— Vi spelade rookieturneringen i Buffalo och han gjorde en del saker på isen med spelare så man förstod direkt att han var riktigt skicklig och smart. Han hade ett ruggigt självförtroende med pucken och jag tänkte direkt att det här är en stöld som klubben har gjort eftersom han draftades i sjätte rundan, säger Will Butcher till Hockeynews.

SEX POÄNG PÅ SINA TRE FÖRSTA NHL-MATCHER I DEVILS

Efter sin andra a-lagssäsong med AIK åkte 19-årige Bratt i höstas över till New Jersey Devils och tog överraskande direkt en fast plats i laget. Än mer överraskande var att han på sina tre första NHL-matcher gjorde sex poäng. Det ska ställas i paritet med att han totalt gjorde 22 poäng i Hockeyallsvenskan 2016/2017 för AIK.
— Det ska bli väldigt kul att se vad han kommer att kunna göra i fortsättningen för vårt lag och i NHL säger Butcher