Svenska Ishockeyförbundet.Foto: Bildbyrån

Det av ishockeyjournalister framröstade svenska All star-laget har nu presenterats för 59:e gången i ordningen. Bland de uttagna märks SHL-stjärnor som Lawrence Pilut, Elias Pettersson och Joakim Lindström.

Omröstningen för Sveriges All Star Team baserades på förutsättningen att svenska ishockeyjournalister fick välja ut och skicka in varsin förstauppställning till Svenska Ishockeyförbundet. Urvalet baserades i enlighet med förbundets regler på ”svenska spelares insatser i sina klubblag i svenska eller europeiska och ryska serier samt insatser i VM, dock ej NHL.”

Som enda journalist i Sverige lyckades Hockeysveriges egen Henrik Skoglund pricka in alla de sex spelare i All Star Team som i slutändan fick flest röster. Endast tre journalister ytterligare prickade in antingen fyra eller fem rätt, varav två av dessa var Uffe Bodin och Måns Karlsson – också Hockeysverige.se.

SVERIGES ALL STAR TEAM SÄSONGEN 2017-18

Målvakt:
Magnus Hellberg, Kunlun Red Star, 9 röster

Backar:
Lawrence Pilut, HV 71, 7 röster
Mikael Wikstrand, Färjestads BK, 5 röster

Forward:
Linus Omark, Salavat Yulaev Ufa, 7 röster
Elias Pettersson, Växjö Lakers HC, 12 röster
Joakim Lindström, Skellefteå AIK, 4 röster