Barry TrotzFoto: Bildbyrån

Efter ett drygt decennium av misslyckanden är Washington i final. Och den ifrågasatte Barry Trotz är nu hyllad. Men om bara en dryg månad står han utan kontrakt.
– Jag tror att det kan bli samma effekt som för en spelare, att bli free agent, säger ägaren Brian McLellan.

Barry Trotz har varit ifrågasatt under sina år i Washington. Hans lag har dominerat totalt under grundserierna men inte lyckats i slutspelet. Förrän nu. Nu är Capitals i Stanley Cup-final mot Vegas.

Men vad som händer efter det är oklart. Trotz sitter på ett utgående kontrakt och det är faktiskt inte klart att det blir en femte säsong som huvudtränare för Washington Capitals.
– Jag tror att det kan bli samma effekt som för en spelare, att bli free agent. Han blir praktiskt taget en free agent, och vilken effekt har det? Gör du din bästa säsong som coach när du blir en free agent, funderar general manager Brian MacLellan till NBC.

INGA DISKUSSIONER

Det har funnits mängder av exempel på spelare genom åren som presterar sin bästa ishockey just när de går in på sista året på sitt kontrakt för att de varit extra motiverade att höja sitt marknadsvärde. Kanske är också Barry Trotz en sådan.

MacLellan är dock mycket nöjd med sin huvudtränare och är säker på att hans status höjts i och med säsongens långa slutspel.
– Han kommer vinna på det här. Att komma in i en säsong med så här många frågor, inte från min sida, men det sätt vi kom in i säsongen och hans sätt att hantera det har varit otroligt.

Det går med andra ord att utröna att general manager MacLellan är intresserad av att förlänga med 55-åringen. Så sent som i mars sade dock ägaren Ted Leonsis att man ännu inte hade diskuterat coachens framtid.