Brock Boeser.Foto: Youtube

Häromdagen sajnade Vancouver upp Elias Pettersson. Nu kommer ett positivt besked från det som kanske kan bli hans radarpartner i framtiden. Brock Boesers rehabilitering går bra efter de skador han ådrog sig under säsongen.
– Som jag förstått det är han hundra procent tills träningslägret börjar, säger GM Jim Benning till TSN 1040.

Brock Boeser var en sensation under sin rookiesäsong. Han noterade 55 poäng på 62 matcher, blev MVP i All Star-matchen, utsågs två gånger till månadens rookie i NHL och nominerades till säsongens rookie. Men allt var inte positivt.

Den femte mars skadades han otäckt efter en tackling från Cal Clutterbuck. Clutterbuck satte upp armarna och knuffade Boeser som handlöst flög in i sargkanten vid båsdörren som stod öppen. Boeser föll till isen och blev liggande i svåra smärtor innan han, med hjälp, kunde ta sig av isen på egna ben. Sedermera tog han sig till sjukhus.

GIPSET TOGS BORT FÖRRA VECKAN

Han ådrog sig en ryggskada. Dessutom hade Boeser spelad med en skadad handled sedan ytterligare en månad tillbaka. Nu är båda skadorna behandlade – och det ser bra ut inför framtiden.
– Som jag förstått det är han hundra procent till träningslägret börjar, säger GM Jim Benning till TSN 1040.
– Det jag hört är att togs gipset bort för en vecka sedan. Jag har inte pratat med Brock om det, men jag tror han hade gipset på i en månad.

Benning säger också att rehabiliteringen kunde blivit värre.
– I värsta fall hade vi behövt en till handoperation. Men han behövde inte det.

Brock Boeser ledde skytteligan för rookies vid tidpunkten vid skadan men slutade till sist två mål bakom Clayton Keller. Duon gör upp om Calder Trophy, priset till säsongens bästa rookie, tillsammans med storfavoriten Matt Barzal.