Viktor Andrén.Foto: Bildbyrån/Jonas Ljungdahl

När Viktor Fasth skadades klev han in. Tre nollor på fyra finaler senare var Viktor Andrén glödhet på marknaden. Det är ännu oklart om Andrén blir kvar i Växjö nästa säsong.
–  Det enda jag vet är att fönstret stänger den 15 juni. Jag är beredd att vänta ända fram till natten mellan den 14:e och 15:e om det skulle behövas, säger han till Smålandsposten.

Efter en snabb resa från Hockeyettan till SHL, via en säsong i HockeyAllsvenskan, blev Viktor Andrén i våras en av Växjös stora guldhjältar efter förnedringen av Skellefteå i SM-finalen. Det öppnade upp nya dörrar.

I Växjö konkurrerar Andrén om speltiden med storstjärnan Viktor Fasth och det är oklart om 24-åringen från Mariestad blir kvar hos mästarna trots gällande kontrakt i ytterligare två år.
– Man vill ju spela, så mycket kan jag säga. Någon gång gäller det att ta klivet över till att bli en förstemålvakt. Det är nästa steg, att antingen på den nivå där jag spelar nu eller på en annan nivå bli en förstemålvakt. Där står jag nu, där beslut och tankar vandrar kring matcher och speltid och som också kommer att vara det avgörande på vågen, säger han till Smålandsposten.

HADE EN RÄDDNINGSPROCENT PÅ 99,1

Det har bland annat rapporterats om ett stort intresse från NHL för Andrén. Ska han lämna Växjö behöver han göra det inom de närmaste veckorna.
– Det enda jag vet är att fönstret stänger den 15 juni. Jag är beredd att vänta ända fram till natten mellan den 14:e och 15:e om det skulle behövas. Jag vet att det beslut jag fattar kommer att vara det rätta för mig.

Andrén stod 21 matcher i SHL och ytterligare fem i slutspelet med Växjö. I slutspelet hade han den klart godkända räddningsprocenten 99,1. Han vill inte gå in på om det är någon NHL-klubb som är intressantare än någon annan i nuläget.
– Det är någonting jag heller inte vill gå in närmare på för tillfället.