Gary Bettman. …
Nyheter

Ytterligare NHL-expansion kan klubbas i vinter

ANNONS

I brinnande Stanley Cup-slutspel finns det naturligtvis andra frågor att ta hänsyn till i National Hockey League. Ligans förmodade nästa expansion, till exempel:
– Om allt går som det ska kan vi kanske klubba det i vinter, säger ligans kommissionär Gary Bettman.

Inget är spikat än men chansen tycks vara stor att NHL kommer att få ett 32:a lag till ligan. Mycket återstår men klart är att man tycks vara på väg åt rätt håll.
– Det är mycket som ska göras. Vi har många samtal framför oss med den tilltänkta ägargruppen, berättade Bettman för Boston Herald nyligen..Gruppen han refererar til leds av bankmannen, tillika miljardären David Bonderman.
– Vi tror att vi är på rätt väg. Beroende på hur det går skulle jag inte bli förvånad om vi kan komma til ett beslut framåt hösten eller i vinter.

Samma regler – men dyrare inträde

Seattles förhoppning är att man blir det 32:a laget i ligan i tid till säsongen 2020-21. Men för att kunna göra det måste deras tilltänkta arena, Key Arena, renoveras. Den kostnaden beräknas uppgå till 600 miljoner dollar, motsvarande 5,6 miljarder svenska kronor i dagens penningvärde. Därtill kommer en inträdesavgift till ligan på 650 miljoner dollar (6,14 miljarder kronor), jämfört med Vegas 500 miljoner dollar. Men det som verkar vara spikat är det faktum att laget får samma expansionsregler som Vegas Golden Knights.
– Jag tror att Vegas har gjort folk uppmärksamma på hockey. Deras framfart har väckt intresse, menar Bettman som tillsammans med vice kommissionär Bill Daly bekräftade reglerna för Seattles lag. Daly lade dessutom till att Vegas Golden Knights inte kommer att behöva tappa någon spelare i den expanionsdraften.

Houston får vänta – för nu

NHL har dessutom haft diskussioner om att placera ett lag i Houston, som är den största metropol i USA och Kanada som står utan ett NHL-lag. NBA-laget Houston Rockets ägare, Tilman Fertitta, har tidigare sagt att han är intresserad av att ta NHL till staden också, men:
– Jag tror inte att det finns något intresse just nu för en ansökan. De är ganska nya ägare i NBA. De håller precis på att lära sig hur man styr en sådan här organisation. Men vid något tillfälle kommer vi att föra en dialog med dom om det finns ett intresse för att NHL-lag också, avslutar Daly.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games