Anders Grönlund.Foto: Mikael Bengtsson / BILDBYRÅN

Frölunda breddar sin backsida med en 29-åring från Hockeyallsvenskan som minst sagt tagit en lång väg mot SHL-debuten. Anders Grönlund hämtas in från IK Pantern.

Anders Grönlund spenderade den senaste säsongen i IK Pantern dit han kom från två år i Norge och Danmark. Efter 25 poäng från sin backplats fick Frölunda upp ögonen för 29-åringen.
— Vi har känt att vi vill ha in en back till för att bredda truppen. Vi spelar många matcher när vi är med i CHL också, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till klubbens hemsida.
— Anders är målmedveten och seriös och han kommer att passa in bra hos oss. Vi har följt honom länge och gillat vad vi sett, fortsätter han.

SPELADE I LULEÅ SOM JUNIOR

Grönlund är från Piteå och spelade juniorhockey i Luleå innan han säsongen 2008/2009 seniordebuterade i Hockeyallsvenskan via en utlåning till Almtuna. Sedan dess har karriären gått vidare i både Hockeyettan och Hockeyallsvenskan med spel för klubbar som Mora, Nybro och Karlskrona innan han spelade ett år vardera för Rungsted i Danmark och Lillehammer i Norge.
— Jag har haft en uppåtgående kurva under den senaste tiden, jag är lite av en ”late bloomer”. Jag tycker att jag har gjort en bra säsong här senast. Mina mål just nu är att fortsätta utvecklas och sen försöka bli en etablerad SHL-back. Många kanske tror att man ska komma tidigt till SHL, men det är inget man ska ta för givet, säger Grönlund själv om övergången.

Backen hade ett år kvar på sitt kontrakt med IK Pantern.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.