Michelle Karvinen, Luleå.Foto: Ronnie Rönnkvist

Under torsdagsförmiddagen slog Luleå till med en glädjande nyhet till sina fans. Den finska landslagsspelaren Michelle Karvinen stannar i klubben de två kommande åren.

Michelle Karvinen kom till Luleå 2015 och har på sina tre säsonger i SDHL smällt dit smått osannolika 217 poäng. Samtliga säsonger har hon dessutom vunnit den totala poängligan och kan räkna in två vunna SM-guld med Luleå.
— Jag är otroligt stolt över att fortsätta min karriär i Luleå Hockey/MSSK. Jag har haft tre härliga säsonger här och ser nu fram emot ytterligare två, säger hon i en kommentar till klubbens hemsida.

FYRA VM-BRONS

28-åringen har även under sin långa karriär hunnit med att spela flertalet VM och OS för Finland med fyra bronsmedaljer från världsmästerskapen som största merit.
— Michelle Karvinen är utan tvekan SDHL:s bästa forward och hon har varit det sen hon kom till LHF/MSSK och SDHL för tre säsonger sedan. För vår publik och för alla unga spelare i länet är det en dröm att kunna få se Michelle Karvinen fortsätta spela med oss i Luleå Hockey/MSSK. Ser man det sportsligt för oss som lag så betyder det att vi även fortsättningsvis kommer kunna få ut mycket poäng från henne och en spetskompetens när det gäller att bryta mönster och hjälpa laget att vinna matcher kväll efter kväll, säger tränaren Fredrik Glader.