• Publicerat 1 juni, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Luleå kan jubla över ekonomin. Foto: Bildbyrån

Luleå Hockey kan fira sommar med ett leende på läpparna. Idag meddelade klubben att de gjorde en vinst på hela 1,3 miljoner kronor för säsongen 2017-18.

Klubben beslutade inför den gånga säsongen om en ny strategi utifrån hur Luleå jobbar med sin egna identitet, baserad på utvecklingskraft. Det gav resultat och plusredovisningen gläder klubbens VD Stefan Enbom.

– Hela organisationen har jobbat intensivt med att öka våra intäkter och sänka kostnaderna för att få en ekonomi i balans före kvartsfinal. De största resultatförbättringarna är inom sporten med sänkta personalkostnader och även lägre kostnader för övrigt, exempelvis resor och material. Därför är det mycket glädjande att vi har kunnat redovisa en så kraftig resultatförbättring för säsongen 2017/2018 utan att vi gick till kvartsfinal med SHL-laget, säger VD:n Stefan Enbom i ett pressmeddelande.

Luleås säsong slutade i åttondelsfinalen mot Brynäs men ändå är klubbens vinst en förbättring med 6,2 miljoner jämfört med föregående säsong och klubbens egna kapital uppgår nu till 9,2 miljoner kronor. Ökningen beror enligt Enbom på ökade intäkter, lägre personalkostnader och lägre övriga kostnader.

– Utsikten för kommande säsong är mycket goda när det gäller vår ekonomi. Vi har kunnat lägga en budget som uppvisar ett positivt resultat före kvartsfinal trots något ökade kostnader inom Sporten, vilket till stor del kunnat möjliggöras genom ökade SHL-intäkter.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.