• Publicerat 2 juni, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Rick Nash.Foto: James Guillory-USA TODAY Sports IBL

Rick Nash kom till Boston Bruins från New York Rangers runt trade deadline. Nu hoppas klubben att man ska kunna förlänga veteranens kontrakt.
– Vi ska ha ett uppföljningssamtal den här veckan, säger klubbens general manager Don Sweeney till nhl.com.

Den 25 februari skickade New York Rangers i väg veteranen Rick Nash till Boston Bruins i utbyte för fowardsduon Ryan Spooner och Matt Beleskey, backlöftet Ryan Lindgren samt två draftval. Under sin tid i nya klubben hann Nash noteras för sex poäng (3+3) på elva matcher innan en hjärnskakning satte honom ur spel i slutet av grundserien.

Forwarden var med på lagets slutspelsresa, där Bruins efter att ha slagit ut Toronto Maple Leafs åkte ut mot Tampa Bay Lightning. Nash sitter på ett utgående kontrakt och kan komma ut på öppna marknaden 1 juli, men Bruins skulle inte ha något emot att förlänga hans kontrakt om tillfälle ges.

HAR TJÄNAT 7,8 MILJONER PER SÄSONG

– Vi ska ha ett uppföljningssamtal den här veckan, säger general managern Don Sweeney till nhl.com.
– Jag hoppas kunna ha en bättre bild av hur det här utvecklar sig efter det. Rick indikerade när han kom till Boston att han var upprymd över möjligheten och att han vill vinna.

Tidigare har det även ryktats att New York Rangers är intresserade av att ta tillbaka den forne draftettan. Nash får under alla omständigheter räkna med en lönesänkning oavsett var han väljer att spela. Kontraktet han nu spelat ut gav honom en snittlön på 7,8 miljoner dollar över åtta säsonger.

Under karriären har Nash svarat för åtta säsonger med 30 mål eller fler. Han 805 poäng på 1 060 matcher med Columbus Blue Jackets, Rangers och Bruins.