Brian Gionta skrev på för Boston efter OS.Foto: Greg Thompson/Icon Sportswire

Han har spelat i NHL sedan 2001. Men frågan är om det blir något mer i NHL nu för 39-årige Brian Gionta. Han får i varje fall inte förlängt med Boston.

Brian Gionta väntade länge med att skriva på för en NHL-klubb efter det att kontraktet med Buffalo gick ut förra året. Anledningen var att han då fick möjligheten att spela OS-hockey för USA i februari. NHL-spelare tilläts ju inte där som bekant.

ÅKTE UT I KVARTSFINAL

I OS var 39-åringen lagkapten för USA som rök redan i kvartsfinal och direkt efter turneringen kritade han på ett kontrakt med Boston i NHL. På 20 grundseriematcher blev det sju poäng och några mer ser det inte ut att bli. GM Don Sweeney berättar nämligen i en lång intervju på klubbens hemsida att Brian Gionta är en av de som inte kommer erbjudas nytt kontrakt av klubben.

Brian Gionta draftades av New Jersey Devils 1998 och tre år senare klev han in i ligan. Sedan dess har det blivit 1026 NHL-matcher och 595 poäng för högerforwarden som förutom Bruins och Devils även representerat Montreal och Buffalo i NHL. För de båda var han lagkapten under flertalet år. 2003 vann han Stanley Cup med New Jersey.

Tre VM, två OS och två JVM har amerikanen också hunnit med under karriären.