Oliver Ekman-Larsson.Foto: Bildbyrån

Om ett år går Oliver Ekman Larssons kontrakt ut med Arizona Coyotes. Enligt GM John Chayka så ska det väldigt mycket till för att klubben ska släppa sin backstjärna.

Till hösten går Oliver Ekman Larsson in på sin nionde säsong i NHL för Coyotes. Han har genom åren blivit en uppskattad pjäs i det notoriska bottenlaget som bara nått slutspel vid ett tillfälle under svenskens tid i klubben.

LJUSARE TIDER SER UT ATT STUNDA

Men det finns anledning till optimism för alla de som håller på Arizona. De har det senaste året gjort en hel del förändringar i laget och organisationen och man siktar på att bli ett slutspelslag. Den resan vill man att den 26-årige svensken ska vara med på.
— Vi har varit väldigt tydliga med att vi är villiga att göra vad vi än kan för att få honom att komma tillbaka. Vi tycker att en är en särdeles skicklig försvarare, spelare och person, berättade GM John Chayka för media i samband med NHL draft combine i Buffalo i helgen.

Ekman Larssons kontrakt går ut nästa säsong. Chayka menar på att de vill bygga framtiden runt sin försvarsgeneral.
— Vi vill försöka binda upp honom för lång tid och bygga runt honom. Sätta ett lag på isen som han verkligen förtjänar.

LÖNEFÖRHÖJNING VÄNTAR

Backen har vid tidigare tillfällen gjort klart att han mycket väl kan tänka sig att stanna i Arizona och olika uppgifter från Nordamerika gör gällande att det nya kontraktet ska vara på åtta år och de smålänningen i snitt cirka åtta miljoner US-dollar per säsong. Det senaste kontraktet Ekman Larsson skrev med klubben var 2013 och var uppbyggt så att lönen stegrades säsong för säsong. 2018/2019 ger det exempelvis sju miljoner US-dollar.

Den nybakade världsmästaren kan skriva på sitt nya kontrakt först den 1 juli i sommar.