Ville Leskinen.Foto: Emil Hansson / AOP

HV71 ville plocka in Ville Leskinen. Men den finske forwarden tackade nej – och valde att stanna i Finland.
– Vi vill sätta hög press och åka mycket skridskor och då måste vi ha killar som har fart och orkar. Vi tyckte att Leskinen hade de egenskaperna, säger sportchef Johan Hult till JP.

Kärpäts mästarforward Ville Leskinen fanns enligt MrMadhawk på flera SHL-spotchefers bord. Men när allt kom till kritan valde 24-åringen att förlänga sitt kontrakt med Kärpät även över kommande säsong.

HV71 är på jakt efter en forward och sportchefen Johan Hult bekräftar att de var nära att göra klart med Leskinen.
–  Vi var intresserade av Ville Leskinen men han valde att stanna kvar i Finland. Varför vet jag inte, säger han till Jönköpings-Posten.
– När vi letar spelare siktar vi inte in oss på någon direkt liga, utan det är spelaren i sig som är intressant. I SHL, som har en hög intensitet i ligan, ska du kunna röra på fötterna. Vi vill sätta hög press och åka mycket skridskor och då måste vi ha killar som har fart och orkar. Vi tyckte att Leskinen hade de egenskaperna.

TAPPAR TRIO TILL NHL

Ville Leskinen fick ett stort genombrott den gångna säsongen och gjorde 45 poäng på 49 matcher i Liiga.

HV71 kommer göra om rejält på forwardssidan till nästa säsong. De tappar Pierre Engvall, Victor Ejdsell och David Ullström till NHL. Dessutom har HV brutit kontraktet med Max Wärn. Erik Andersson och Bill Sweatt har också lämnat klubben.

 

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!