TORONTO, ON – APRIL 02: Toronto Maple Leafs Left Wing Andreas Johnsson (18) reacts after being named the third star of the game after the NHL Eishockey Herren USA regular season game between the Buffalo Sabres and the Toronto Maple Leafs on April 2, 2018, at Air Canada Centre in Toronto, ON, Canada. (Photograph by Julian Avram/Icon Sportswire) NHL: APR 02 Sabres at Maple Leafs PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon1804021949 …
Nyheter

Inga svenskpoäng – då föll Toronto

Vi har börjat vänja oss vid positiva blågula insatser när Toronto Marlies spelar. Men inatt uteblev poängen och Texas kunde vinna den andra finalmatchen i AHL-slutspelet Calder Cup med 1-2.

De gånger svenskpoängen uteblivit när Toronto Marlies har spelat under säsongen torde vara lätträknade. Men inatt skedde det i alla fall när Texas Stars kunde kvittera finalserien till 1-1. Pierre Engvall utsågs dock till matchens tredje stjärna.

TOG LEDNINGEN – MEN TAPPADE

Marlies tog ledningen i den första perioden genom lagkaptenen Ben Smith. I den andra kunde Texas kvittera då deras kapten Curtis McKenzie hittade rätt.

Tidigt i den tredje perioden kunde backen Gavin Bayreuther avgöra tillställningen med sitt 1-2-mål som Marlies inte hämtade sig från.
— Det skadar oss väldigt mycket. De är en stor del av varför vi är här och varför saker har gått så smidigt. Om vi ​​ska få kontroll över den här serien så kommer vi behöva att de killarna hittar ett sätt att komma till mål. Vi behöver att andra kedjor kliver fram också, sa Marlies coach Sheldon Keefe till Toronto Sun efter matchen apropå att européerna blev poänglösa.

Toronto hade inför matchen vunnit tio raka i slutspelet och det var den längsta sviten i Calder Cup-sammanhang sedan 2012.