Kim JohanssonFoto: Bildbyrån

Luleå släpper en av sina egenfostrade killar. Nästa säsong spelar backen Kim Johansson för Västervik.
– Han är VIK-spelare. Inget lån, bekräftar Västerviks sportchef Emil Georgsson i för hockeysverige.se. 

Redan förra säsongen var Kim Johansson i Västervik. Då spelade han 18 matcher som utlånad. Nu återvänder den 20-årige backen till den småländska klubben.

Han har ett år kvar på kontraktet med Luleå men det året kommer han spendera i HockeyAllsvenskan.
–  Det känns bra att vi hittat en lösning för Kim där han kommer kunna få mycket istid i en hockeyallsvensk miljö. Det kommer vara ett bra steg för honom till att bli en framtida ordinarie spelare i SHL, säger Luleås vice GM Ulf Engman till klubbens hemsida.

INGET LÅN

Johansson har spelat 15 SHL-matcher i karriären. Sex av dem var den gångna säsongen.
– Vi är glada över att Kim väljer att komma tillbaka till oss denna säsong. Kim har alla möjligheter att bli en riktigt bra back på sikt och genom att ta steget ner från SHL till Allsvenskan så kan han få chans att få dom spelminuter han behöver för sin utveckling, säger sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande och fortsätter.
– Kims första matcher hos oss ifjol lovade gott, men precis som hela lagets trubbiga start förra säsongen, så blandade Kim sina insatser också. I och med att Kim är Västerviks spelare från start denna säsong så känns detta mycket spännande.

Emil Georgsson bekräftar att Johansson inte lånas ut, utan att backens avtal med Luleå är brutet. Han är nu en Västervikspelare permanent.
– Han är VIK-spelare. Inget lån, skriver Georgsson i ett SMS till hockeysverige.se.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.