Anders Gozzi förvånas över Nils Höglanders flytt.Foto: Bildbyrån

Tidigare under måndagen blev Nils Höglandet klar för Rögle. Sportchefen i hans förra klubb AIK, Anders Gozzi, förvånas över beslutet.
— Jag kan tycka att kan vara bättre för hans utveckling om han spelar mer här hos oss, säger sportchefen i en intervju med Hockeypuls.

Nils Höglander ska under de tre kommande säsongerna representera Rögle i SHL. Sportchefen i AIK, Anders Gozzi, anser att talangen borde stannar kvar i allsvenskan ytterligare.
— Jag kan tycka att kan vara bättre för hans utveckling om han spelar mer här hos oss. SHL är ju en högre nivå, det blir svårare där. Men jag kan ju inte veta vad Rögle har tänkt, han kanske får spela mycket där med, säger Anders Gozzi till Hockeypuls.

TÄNKT ATT FÅ EN STÖRRE ROLL

17-årige Nils Höglander har trots sin ringa ålder redan hunnit med att spela två säsonger för AIK i Hockeyallsvenskan. Förmodligen hade han kunnat få se en utökad roll i andraligan nästa säsong och Anders Gozzi medger att han är besviken att tappa en av sina mest intressanta spelare.
— Ja, för vår del är det jättesurt. ”Nisse” har tagit kliv i utvecklingen och var tänkt att spela mer och mer nästa säsong. Men så här är det i branschen.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.