Marek DalogaFoto: Bildbyrån

Mora spänner musklerna. Idag presenterade man OS-backen Marek Ďaloga till nästa säsong.
– Marek är en av de kraftfullaste skridskoåkarna jag sett. Han är stabil, snabb och bra på att transportera puck, säger sportchef Anders Forsberg.

Marek Ďaloga har spelat OS samt fyra VM. Nästa säsong spelar den 29-årige slovaken för Mora i SHL. Det bekräftar klubben på sin hemsida.

Ďaloga kommer närmast från spel i Sparta Prag där han avslutade förra säsongen. Dessförinnan spelade han för klubbar som Kunlun, Slovan Bratislava och Ak Bars Kazan i KHL. Det är med andra ord en ganska meriterad pjäs som kommer till Sverige nästa säsong.
– Marek är en av de kraftfullaste skridskoåkarna jag sett. Han är stabil, snabb och bra på att transportera puck. Han har också bra storlek och ett bra skott. En spelare som har spelat många landskamper och också stor erfarenhet från KHL. Vi är jätteglada över att ha fått hans påskrift, säger sportchef Anders Forsberg till Moras hemsida.

NOBBADE KHL

Den slovakiske backen säger att han nobbade KHL-spel kommande säsong för att komma till Sverige.
– Jag är jätteglad över att ha skrivit på det här kontraktet och ser fram emot att få komma till Mora och få spela i SHL. Jag hade en del anbud från KHL men Svensk hockey lockade mer. Jag ser verkligen fram emot att få spela i Sverige, säger han.

Ďaloga har gjort 114 landskamper under sin karriär. Han spelade fyra poänglösa matcher i OS men var strålande i VM och noterade dessutom 2+1 på de sju matcherna han spelade innan Slovakien åkte ur.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.