Petra Nieminen.Foto: REUTERS/Grigory Dukor © Bildbyrån

Hon utsågs till bäste forward i Liiga och var i februari med och tog OS-brons. Nu är Petra Nieminen klar för Luleå i SDHL.

Trots att hon bara är 19 år har Petra Nieminen redan hunnit med två VM och ett OS. Dessutom utsågs hon till årets forward i Liiga säsongen som var när hon gjorde 28 poäng på 21 matcher för Team Kuortane.

BESKRIVS SOM EN STOR TALANG

Nu är hon alltså klar för Luleå.
— Att få vara med och hjälpa en sådan här stortalang vidare i karriären känns jättebra. Förhoppningsvis fortsätter hennes utveckling i samma riktning som tidigare så att hon antingen kan fortsätta spela med oss i SDHL eller möjliggöra spel och utbildning på något nordamerikanskt college, säger tränaren Fredrik Glader till klubbens hemsida.

Även Petra Nieminen kommer till tals på hemsidan.
— Det känns jättebra att jag kommer spela för Luleå Hockey/MSSK den kommande säsongen. Jag har hört att ligan här skall vara än tuffare än hemma i Finland och jag kommer både få träna och spela med många fantastiska spelare. Så det kommer förhoppningsvis göra mycket för min utveckling, säger hon.